بررسی اثر عصاره دارچین بر روی یادگیری و حافظه کوتاه مدت در موش
|
علیرضا وحیدی1 ، محمدحسین دشتی2 ، مریم مژده3 ، حمیدرضا سلطانی 4 |
1- گروه فارماکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد 2- گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد 3- پزشک عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد 4- پزشک عمومی، انجمن علمی پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی ، hrsgmed@yahoo.com |
|
چکیده: (13481 مشاهده) |
سابقه و هدف: یادگیری و حافظه از عالیترین سطوح عملکردی سیستم عصبی مرکزی به شمار میآیند، از این رو اختلالات مرتبط با این دو فرآیند همواره مورد توجه محققین بوده و تا به امروز مطالعات گستردهای در این زمینه طراحی شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره گیاه دارچین بر حافظه و یادگیری در موش آزمایشگاهی صورت گرفته است.
روش بررسی: این مطالعه آزمایشگاهی از نوع (Lab Trial) بوده که بر روی 20 سر موش آزمایشگاهی انجام شد. مطالعه با استفاده از دستگاه Shuttle-Box انجام شده که موشها به طور تصادفی در 4 گروه (بر اساس یک گروه شاهد و سه گروه مورد) مورد ارزیابی قرار گرفتند. دادهها با استفاده از آزمون ANOVA و Scheffe و تحت محیط SPSS ver.14 آنالیز شدند.
یافتهها: میانگین نمره یادگیری طی مدت سه روز مورد بررسی در گروه کنترل از 7/7±9/67 به 8/8±7/49 در گروه با دوز مصرفی mg/kg500 کاهش یافت (022/0=p). میانگین نمره حافظه نزدیک از 6/10±5/84 در گروه شاهد به 4/21±2/49 در گروه با مصرف mg/kg500 کاهش یافت (024/0=p). نتیجهگیری: عصاره گیاه دارچین به طور مؤثری باعث تضعیف قدرت یادگیری و حافظه کوتاه مدت میشود. به نظر میرسد انجام مطالعاتی با حجم نمونه بیشتر و لحاظ پارامترهایی نظیر حافظه طولانیمدت میتواند در تعیین دقیقتر اثرات عصاره دارچین بر حافظه و یادگیری مؤثر واقع شود. |
|
واژههای کلیدی: یادگیری، حافظه، دارچین |
|
متن کامل [PDF 139 kb]
(4029 دریافت)
|
نيمه آزمايشي : تجربي |
موضوع مقاله:
داروسازي دریافت: 1391/4/6 | انتشار: 1391/3/26
|
|
|
|