:: دوره 22، شماره 1 - ( بهار 1391 ) ::
جلد 22 شماره 1 صفحات 50-44 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه‌ای اثرات ضد میکروبی و چسبندگی در دو فرم لایه نازک و شکل کپه‌ای آلیاژ نایتینول
محمدکریم رحیمی 1، مهدی معروف2 ، احسان صائب نوری3 ، پریسا فرشید4 ، سعید ذاکر بستان آباد5 ، پروانه عدیمی6 ، زهرا طیبی7 ، مژگان معصومی7 ، سمیرا صائمیان2
1- دکترای میکروبیولوژی،گروه میکروب شناسی، دانشگاه آزاداسلامی واحدپزشکی تهران ، mohammadkrahimi@yahoo.com
2- پزشک عمومی ، دانشگاه آزاداسلامی واحدپزشکی تهران
3- کارشناس ارشد مهندسی متالوژی ، دانشکده متالوژی ، دانشگاه تربیت مدرس
4- کارشناس ارشد مدارک پزشکی ، دانشگاه آزاداسلامی واحدپزشکی تهران
5- دکترای میکروبیولوژی،گروه میکروب شناسی، دانشگاه آزاداسلامی واحدپزشکی تهران
6- گروه قارچ شناسی ، دانشگاه آزاداسلامی واحدپزشکی تهران
7- کارشناس علوم آزمایشگاهی ، دانشگاه آزاداسلامی واحدپزشکی تهران
چکیده:   (23978 مشاهده)
سابقه و هدف: آلیاژ نایتینول (Nitinol) کاربرد وسیعی در ساخت پروتزها در پزشکی دارد. از طریق دست‌کاری کردن آلیاژ، چسبندگی سلول‌ها و میکروارگانیسم‌ها به سطح آن کاهش می‌یابد، هم‌چنین، از اثرات سمیت آلیاژ بر روی سلول‌های زنده کاسته می-شود. هدف این مطالعه، مقایسه اثرات ضدمیکروبی و چسبندگی شکل کپه‌ای این آلیاژ با شکل جدید لایه نازک می‌باشد.
روش بررسی: در این پژوهش تحلیلی- مقایسه‌ای، قطعاتی از شکل‌های کپه‌ای و لایه‌ نازک نایتینول در مجاورت با 5 میکروارگانیسم متفاوت قرار گرفتند. میکروارگانیسم‌ها قبل و بعد از مجاورت با فلز و در حضور شاهد شمارش شدند. خاصیت چسبندگی آلیاژها از طریق عکس‌برداری و مشاهده در زیر میکروسکوپ الکترونی بررسی و مقایسه گردید.
یافته‌ها: در مجاورسازی با فرم لایه‌ نازک، کاهش تعداد به میزان 14 درصد برای اشریشیاکولی، 44 درصد برای پسودوموناس آئروژینوزا، 1/30 درصد برای استافیلوکوک اورئوس، 22 درصد برای باسیلوس سرئوس و 4/6 درصد برای کاندیدا مشاهده گردید. اما در مجاورسازی باکتری‌ها با فرم کپه‌ای، کاهش تعداد به میزان بیشتری اتفاق افتاد که به ترتیب کاهش تعداد به میزان 39 درصد، 62 درصد، 9/61 درصد، 49 درصد و 31 درصد حاصل شد. در تمام موارد، اختلاف معنی‌داری از نظر کاهش تعداد در مجاورت با فرم لایه‌ نازک و فرم کپه‌ای وجود داشت (05/0p<).
نتیجه‌گیری: احتمالاً در فرم لایه‌ نازک،‌ آزاد شدن ذرات فلز کم‌تر است و اثرات تخریبی کم‌تری برای میکروارگانیسم‌ها و سلول‌های زنده دارد و به نظر می‌رسد که سازگاری زیستی میکروارگانیسم‌ها در فرم لایه‌ نازک نسبت به فرم کپه‌ای بیش‌تر باشد.
واژه‌های کلیدی: : نایتینول، اثرات ضدمیکروبی، چسبندگی، لایه نازک، شکل کپه‌ای
متن کامل [PDF 715 kb]   (2908 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تحليلي/مقطعي/توصيفي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: 1391/1/15 | انتشار: 1391/1/27


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 1 - ( بهار 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها