[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 21، شماره 2 - ( تابستان 1390 ) ::
جلد 21 شماره 2 صفحات 127-121 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر مصرف سویا در جبران کمبود پروتئین در رشد غضروف (مدل حیوانی)
سیمین فاضلی پور1 ، عباس شکور1 ، زهرا طوطیان 2، مریم طلایه1
1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پزشکی تهران
2- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، tootianz@vetmed.ut.ac.ir
چکیده:   (29332 مشاهده)

سابقه و هدف: در علم پزشکی، پیشگیری و درمان مشکلات مفصلی از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. با توجه به اینکه سویا می­تواند در درمان بیماری­های مفصلی موثر باشد، لذا بر آن شدیم تا تاثیر مصرف سویا را در رشد غضروف بررسی نماییم.

 روش بررسی: 30 سر موش سوری ماده نابالغ نژاد Balb/c در سن سه هفتگی بر اساس سه نوع رژیم غذایی به سه گروه رژیم غذایی با پروتئین کامل بدون سویا، رژیم غذایی با کمبود پروتئین و رژیم غذایی با پروتئین کامل که 40 درصد آن را سویا تشکیل می­داد، تقسیم شدند. پس از مدت شش ماه حیوانات را بی­هوش نموده، جهت تعیین سطح الکالین فسفاتاز سرم، خون­گیری از قلب آنها انجام گرفت. سپس اندام تحتانی آنها را از بدن خارج کرده و پس از انجام مراحل آماده­سازی بافتی، با استفاده از آنالیز هیستومورفومتریک، ضخامت بخش میانی، لبه جانبی، تعداد سلول­های غضروفی و همچنین غلظت ماده بین سلولی غضروف تیبیا تعیین گردید.

یافته­ها: در گروه­هایی که از رژیم غذایی دارای سویا استفاده کردند، ضخامت بخش میانی و لبه جانبی غضروف تیبیا، تعداد سلول­های غضروفی و میزان آلکالین فسفاتاز سرم تفاوت معنی­داری نسبت به سایر گروه­ها داشت (001/0>p).

نتیجه­گیری: این مطالعه نشان داد که مصرف سویا از دوران بعد از شیرخوارگی در موش­هایی که با کمبود پروتئین مواجه بودند، می­تواند موجب تحریک تولید آلکالین فسفاتاز، افزایش تعداد سلول­های غضروفی، ضخامت غضروف و در نتیجه حفاظت و شادابی غضروف شود

واژه‌های کلیدی: سویا، غضروف، آلکالین فسفاتاز، رژیم غذایی
متن کامل [PDF 659 kb]   (5647 دریافت)    
نيمه آزمايشي : تجربي | موضوع مقاله: علوم تشريحي
دریافت: 1390/6/21 | انتشار: 1390/6/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fazelipour S, Shakoor A, Tootian Z, Talaeh M. The effects of soya consumption on retrieving protein in cartilage growth (animal model). MEDICAL SCIENCES 2011; 21 (2) :121-127
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-454-fa.html

فاضلی پور سیمین، شکور عباس، طوطیان زهرا، طلایه مریم. تاثیر مصرف سویا در جبران کمبود پروتئین در رشد غضروف (مدل حیوانی). فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1390; 21 (2) :121-127

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-454-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 2 - ( تابستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645