:: دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1385 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 68-65 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید بر تغییرات پروتئین القا شده در کشت بافت گیاه میخک Dianthus caryophyllus L
فاطمه نوری کوتنایی 1، فرانسواز برنارد ، حسین شاکر ، حمید فهیمی
1- ، noori.f@gmail.com
چکیده:   (16579 مشاهده)

سابقه و هدف: این پژوهش با هدف دستیابی به پروتئین های دفاعی میخک که برخی دارای خواص بالای دارویی نیز می باشند و با توجه به نقش تنظیمی سالیسیلیک اسید (SA) در سیستمهای مقاومتی گیاهان، میزان تاثیر SA بر چگونگی سنتز و تغییرات احتمالی در سطوح پروتئینی صورت گرفت.

روش بررسی: ابتدا قطعات جداشده میخک رقم cv. Cerise Royallette روی محیط OM حاوی 0.5 میلی گرم در لیتر BAP و 0.2 میلی گرم در لیتر NAA و غلظت های متفاوت 50, 10, 0 و 200 میکرومولار SA کشت شدند. در پایان هفته چهارم و پس از تهیه عصاره پروتئینی از نمونه ها، میزان غلظت پروتئین موجود در عصاره با استفاده از آزمون بردفورد تعیین گردید و به منظور بررسی الگوی پلی پپتیدی و یافتن تغییرات کیفی در پروتئین ها ژل الکتروفورز به روش SDS-PAGE انجام شد.

یافته ها: تیمار با SA سبب افزایش قابل توجه در میزان پروتئین موجود در عصاره گیاهچه ها شد. تحلیلهای پلی پپتیدی که متعاقب ژل الکتروفورز SDS-PAGE پروتئین ها انجام شد نشان داد همه غلظتهای مورد آزمایش SA موجب تغییرات در میزان انباشتگی برخی پلی پپتیدها به ویژه در ناحیه 38 و 39 کیلودالتونی شده بودند.

نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهد قرار دادن گیاه میخک در برابر غلظتهای مختلف SA در سنتز پروتئین های آن تاثیر دارد.

واژه‌های کلیدی: کشت بافت، پلی‌پپتیدها، ژل الکتروفورز، سالیسیلیک اسید، گیاه میخک Carnation.
متن کامل [PDF 289 kb]   (3551 دریافت)    
موضوع مقاله: اپيدميولوژي
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1385/3/25


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها