[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1385 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 68-65 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید بر تغییرات پروتئین القا شده در کشت بافت گیاه میخک Dianthus caryophyllus L
فاطمه نوری کوتنایی 1، فرانسواز برنارد ، حسین شاکر ، حمید فهیمی
1- ، noori.f@gmail.com
چکیده:   (16572 مشاهده)

سابقه و هدف: این پژوهش با هدف دستیابی به پروتئین های دفاعی میخک که برخی دارای خواص بالای دارویی نیز می باشند و با توجه به نقش تنظیمی سالیسیلیک اسید (SA) در سیستمهای مقاومتی گیاهان، میزان تاثیر SA بر چگونگی سنتز و تغییرات احتمالی در سطوح پروتئینی صورت گرفت.

روش بررسی: ابتدا قطعات جداشده میخک رقم cv. Cerise Royallette روی محیط OM حاوی 0.5 میلی گرم در لیتر BAP و 0.2 میلی گرم در لیتر NAA و غلظت های متفاوت 50, 10, 0 و 200 میکرومولار SA کشت شدند. در پایان هفته چهارم و پس از تهیه عصاره پروتئینی از نمونه ها، میزان غلظت پروتئین موجود در عصاره با استفاده از آزمون بردفورد تعیین گردید و به منظور بررسی الگوی پلی پپتیدی و یافتن تغییرات کیفی در پروتئین ها ژل الکتروفورز به روش SDS-PAGE انجام شد.

یافته ها: تیمار با SA سبب افزایش قابل توجه در میزان پروتئین موجود در عصاره گیاهچه ها شد. تحلیلهای پلی پپتیدی که متعاقب ژل الکتروفورز SDS-PAGE پروتئین ها انجام شد نشان داد همه غلظتهای مورد آزمایش SA موجب تغییرات در میزان انباشتگی برخی پلی پپتیدها به ویژه در ناحیه 38 و 39 کیلودالتونی شده بودند.

نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهد قرار دادن گیاه میخک در برابر غلظتهای مختلف SA در سنتز پروتئین های آن تاثیر دارد.

واژه‌های کلیدی: کشت بافت، پلی‌پپتیدها، ژل الکتروفورز، سالیسیلیک اسید، گیاه میخک Carnation.
متن کامل [PDF 289 kb]   (3546 دریافت)    
موضوع مقاله: اپيدميولوژي
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1385/3/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nouri Koutanaie F, Bernard F, Shaker H, Fahimi H. Tissue culture, Polypeptides, Gel electrophoresis, Salicylic acid, Carnation. . MEDICAL SCIENCES 2006; 16 (2) :65-68
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-40-fa.html

نوری کوتنایی فاطمه، برنارد فرانسواز، شاکر حسین، فهیمی حمید. بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید بر تغییرات پروتئین القا شده در کشت بافت گیاه میخک Dianthus caryophyllus L. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1385; 16 (2) :65-68

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-40-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645