:: دوره 19، شماره 3 - ( پاييز 1388 ) ::
جلد 19 شماره 3 صفحات 192-187 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کاهش امکان سرطان با استفاده از چند سویه باکتری های پروبیوتیک در مقابل برخی از مواد کارسینوژن
صدیقه مهرابیان 1، احمد مجد
1- ، mehrabian_s@yahoo.com
چکیده:   (24346 مشاهده)
سابقه و هدف: عوامل شیمیایی سرطان زا ممکن است توسط فعالیت میکروب های ساکن در دستگاه گوارش ایجاد شوند. تحقیقات انجام شده، استفاده از محصولات پروبیوتیک را در کاهش خطر سرطان پیشنهاد می کنند. هدف از این پژوهش بررسی اثر مهار کنندگی باکتری پروبیوتیک بر گسترش سلول های جهش یافته و سرطانی بود.
روش بررسی: در این مطالعه بنیادی، اثر ضد جهشی کشت های پروبیوتیک شامل بیفیدوباکتریوم بیفیدوس، بیفیدوباکتریوم لانکوم، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس بولگاریموس، لاکتوباسیلوس رامنسوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس روی کاهش فعالیت جهشی و سرطان زایی دو ماده سرطان زای آزیدسدیم و نیتروزآمین با استفاده از سالمونلا و میکروزوم مطابق آزمایش Ames انجام شد.
یافته ها: اثر ضدجهشی و ضدسرطانی کشت های پروبیوتیک مشاهده شد. درصد کاهش اثر سرطان زایی در اغلب موارد بالای 40 درصد بود که نشان دهنده اثر ضد سرطانی قوی آنها می باشد.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که کشت های پروبیوتیک اثر ضدجهشی و ضدسرطانی قوی دارند.
واژه‌های کلیدی: سرطان، پروبیوتیک، کارسینوژن، سالمونلا تیفی موریوم، میکروزوم
متن کامل [PDF 175 kb]   (5667 دریافت)    
موضوع مقاله: اپيدميولوژي
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1388/7/23


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 3 - ( پاييز 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها