سابقه و هدف: عوامل شیمیایی سرطان زا ممکن است توسط فعالیت میکروب های ساکن در دستگاه گوارش ایجاد شوند. تحقیقات انجام شده، استفاده از محصولات پروبیوتیک را در کاهش خطر سرطان پیشنهاد می کنند. هدف از این پژوهش بررسی اثر مهار کنندگی باکتری پروبیوتیک بر گسترش سلول های جهش یافته و سرطانی بود. روش بررسی: در این مطالعه بنیادی، اثر ضد جهشی کشت های پروبیوتیک شامل بیفیدوباکتریوم بیفیدوس، بیفیدوباکتریوم لانکوم، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس بولگاریموس، لاکتوباسیلوس رامنسوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس روی کاهش فعالیت جهشی و سرطان زایی دو ماده سرطان زای آزیدسدیم و نیتروزآمین با استفاده از سالمونلا و میکروزوم مطابق آزمایش Ames انجام شد. یافته ها: اثر ضدجهشی و ضدسرطانی کشت های پروبیوتیک مشاهده شد. درصد کاهش اثر سرطان زایی در اغلب موارد بالای 40 درصد بود که نشان دهنده اثر ضد سرطانی قوی آنها می باشد. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که کشت های پروبیوتیک اثر ضدجهشی و ضدسرطانی قوی دارند.
Mehrabian S, Majd A. Decreased risk of cancers and some carcinogenic factors by probiotic cultures. MEDICAL SCIENCES 2009; 19 (3) :187-192 URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-213-fa.html
مهرابیان صدیقه، مجد احمد. بررسی کاهش امکان سرطان با استفاده از چند سویه باکتری های پروبیوتیک در مقابل برخی از مواد کارسینوژن. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1388; 19 (3) :187-192