:: دوره 19، شماره 3 - ( پاييز 1388 ) ::
جلد 19 شماره 3 صفحات 159-154 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر سایتوتوکسی سیتی عصاره تام زعفران بر روی سلول های کارسینومای کبد انسان (HepG2)
خدیجه نژادشاهرخ آبادی 1، جلیل توکل افشاری ، حسن رخشنده ، اعظم بروک
1- ، shahrokhabay@yahoo.com
چکیده:   (27141 مشاهده)
سابقه و هدف: در طی چند سال گذشته خواص ضد سرطانی عصاره زعفران به اثبات رسیده است. در این تحقیق اثر سایتوتوکسی سیتی عصاره تام زعفران بر روی سلول های کارسینومای کبد انسان (HepG2) بصورت in vitro مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، اثر کمی عصاره بر تکثیر رده های سلولی کارسینومای کبد انسان (HepG2) با استفاده از تکنیک رنگ سنجی MTT (دی متیل تیازول - دی فینل تترازولیوم بروماید) تعیین گردید. هم زمان اثر عصاره بر روی سلول های طبیعی فیبروبلاست موش (L929) بعنوان شاهد ارزیابی شد. این روش سریع، حساس و قابل اندازه گیری برای تکثیر همه انواع سلول ها به روش اسپکترفتومتری است. میزان عصاره مورد نیاز جهت تولید 50 درصد سمیت سلول (IC50) توسط رسم نمودار با استفاده از غلظت های مختلف عصاره با توجه به درصد سلول های زنده مانده در مقایسه با سلول هایی که هیچ دارویی بر علیه آنها استفاده نشده بود، پس از سنجش و مقایسه بدست آمد.
یافته ها: غلظت مهارکننده 50 درصد رشد سلول ها (IC 50) برای سلول های سرطانی 400 میکروگرم بر میلی لیتر بدست آمد. عصاره هیچگونه اثری بر مهار رشد سلول های طبیعی نداشت.
نتیجه گیری: عصاره تام زعفران می تواند با تغییرات درون سیتوپلاسمی و هسته ای اثرات سایتوتوکسی سیتی بر سلول های توموری داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: عصاره زعفران، هپاتوکارسینوما، آنتی تومور، رنگ سنجی، رده سلولی L929
متن کامل [PDF 543 kb]   (5459 دریافت)    
موضوع مقاله: اپيدميولوژي
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1388/7/23


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 3 - ( پاييز 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها