[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام ::
اشتراک::
اطلاعات نمایه::
برای نویسندگان::
لینکهای مفید::
فرآیند چاپ::
پست الکترونیک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 23، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) ::
جلد 23 شماره 3 صفحات 195-190 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه اثرات ضدمیکروبی عصاره گیاه اسکروفولاریا استریاتا
عبدالرضا اردشیری لاجیمی 1، مصطفی رضایی طاویرانی2 ، صدیقه سادات احمدی3 ، ملیحه انتظاری4 ، سید محمد مهدوی5
1- دانشجوی دکتری بیوفیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهران ، r_ardeshiry@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات پروتئومیکس، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
3- دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهران
4- دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاداسلامی، واحد پزشکی تهران
5- دانشجوی دکتری بیوفیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهران
چکیده:   (10579 مشاهده)
سابقه و هدف:  استفاده دارویی از گیاهان سابقه‌ای طولانی دارد و با آشکار شدن اثرات جانبی داروهای شیمیایی بشر به استفاده از منابع طبیعی جهت تهیه داروها روی آورد. در این تحقیق، اثرات ضدمیکروبی عصاره آبی گیاه اسکروفولاریا استریاتا بر روی باکتری‌های استافیلوکوکوس آرئوس و اشریشیاکولی مورد بررسی قرار گرفت و همچنین اثرات آن با آنتی بیوتیک تتراسیکلین نیز مقایسه شد.
روش بررسی: در این تحقیق بنیادی-کاربردی، پس از تهیه عصاره آبی گیاه اسکروفولاریا استریاتا از بخش‌های برگ و میوه، غلظت‌های مختلفی از آنها به صورت استریل شده و استریل نشده تهیه شد. باکتری‌های استافیلوکوکوس آرئوس و اشریشیاکولی پس از تعیین رقت و شمارش کلنی در محیط‌های حاوی عصاره با غلظت‌های مشخص کشت داده شدند. اثرات آنها بر روی رشد باکتری‌ها پس از 24 ساعت به روش کدورت سنجی مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: عصاره گیاه از رشد باکتری تا حدود 80% نسبت به کنترل 100% جلوگیری کرد و اثر مهاری عصاره در غلظت‌های پایین حتی از آنتی بیوتیک تتراسیکلین بیشتر بود.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره آبی گیاه اسکروفولاریا استریاتا می‌تواند کاندیدای مناسبی جهت جایگزینی و یا به عنوان مکمل برای آنتی‌بیوتیک‌ها جهت درمان عفونت‌های باکتریایی باشد.
واژه‌های کلیدی: عصاره گیاه اسکروفولاریا استریاتا، اشریشیاکولی، استافیلوکوکوس آرئوس، خواص ضد میکروبی
متن کامل [PDF 457 kb]   (2707 دریافت)    
نيمه آزمايشي : بنيادي | موضوع مقاله: ژنتيك
دریافت: 1392/6/31 | انتشار: 1392/6/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ardeshiry Lajimi A, Rezaie Tavirani M, Ahmadi S S, Entezari M, Mahdavi S M. Study of antimicrobial activity of Scrophularia striata boiss. MEDICAL SCIENCES 2013; 23 (3) :190-195
URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-705-fa.html

اردشیری لاجیمی عبدالرضا، رضایی طاویرانی مصطفی، احمدی صدیقه سادات، انتظاری ملیحه، مهدوی سید محمد. مطالعه اثرات ضدمیکروبی عصاره گیاه اسکروفولاریا استریاتا . فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1392; 23 (3) :190-195

URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-705-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645