1- معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی 2- پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، frtehrani@yahoo.com 3- انستیتو تحقیقات بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه تهران
چکیده: (28674 مشاهده)
سابقه و هدف: گروه سنی 19-10 سال بیش از 20 درصد از کل جمعیت ایران را تشکیل میدهند و سلامت و پیشرفت آنان برای آینده اقتصادی و اجتماعی کشور بسیار حائز اهمیت می باشد. برمبنای نتایج پژوهش ها، آگاهی تغذیه ای این گروه در جوانب مختلف عمدتا در سطوح پایین و یا متوسط قرار دارد. بر این اساس، این مطالعه با هدف بررسی دیدگاه نوجوانان در مورد الگوها و باورهای تغذیه ای طراحی و اجرا گردید.
روش بررسی: این مطالعه به روش کیفی طراحی و اجرا گردید. جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه با گروه های 6 تا 11 نفره نوجوانان 10 تا 19 ساله که از نظر جنسیت و میزان تحصیلات همگن شده بودند، در 8 گروه صورت پذیرفت. یافته ها: علی رغم اینکه اکثریت نوجوانان با اهمیت تغذیه در سلامت موافق هستند، در انتخاب رژیم غذایی خود اکثراً غذاهای حاضری را ترجیح می دهند. هم چنین اکثریت دختران و پسران نوجوان معتقد بودند که بین انتخاب رژیم غذایی دختران و پسران تفاوت وجود دارد و دختران اکثراً دقت بیشتری در انتخاب رژیم غذایی و طعم و بهداشت غذاها دارند ولی پسرها اکثراً بیشتر می خورند و چندان برایشان مهم نیست که چه رژیمی را انتخاب کنند. نتیجه گیری: اطلاعات نوجوانان در زمینه مشکلات ناشی از عادات نادرست غذایی چندان رضایت بخش نبود و بررسی دیدگاه های نوجوانان در خصوص الگوهای تغذیه ای می تواند نقش موثری در تدوین برنامه های مداخله ای مرتبط با سلامت ایشان داشته باشد.
Jalalinia S, Ramezani Tehrani F, Baradaran Eftekhari M, Peykari N. Qualitative study of adolescences opinion among nutritional habits and believes. MEDICAL SCIENCES 2011; 20 (4) :258-264 URL: http://tmuj.iautmu.ac.ir/article-1-378-fa.html
جلالی نیا شیرین، رمضانی تهرانی فهیمه، برادران افتخاری منیر، ملک افضلی حسین، پیکری نیلوفر. بررسی کیفی دیدگاه نوجوانان در خصوص الگوها و باورهای تغذیه ای. فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران. 1389; 20 (4) :258-264