[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1384 ) ::
جلد 15 شماره 4 صفحات 191-196 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی وضعیت دریافت ریزمغذی‌ها (ویتامین‌ها و املاح) در رژیم غذایی دانشجویان
دکتر شهاندخت نجم‌آبادی* 1، دکتر مرضیه نجومی
چکیده:   (27418 مشاهده)
سابقه و هدف: در دو دهه اخیر مطالعات علوم پزشکی تأکید بیشتر بر اثرات روش تغذیه افراد بر بروز یا پیشگیری از بیماریها و اختلالات سلامتی داشته است. مطالعه حاضر بخشی از تحقیق جامع ارزیابی وضعیت تغذیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران می‌باشد. مطالعه با هدف ارزیابی میزان دریافت ریزمغذی‌ها شامل ویتامین‌ها و املاح در رژیم غذایی جمعیت جوان یعنی دانشجویان دانشکده‌های مختلف دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران صورت گرفت.
روش بررسی: در قالب یک مطالعه مقطعی با انتخاب 1000 دانشجو با روش نمونه‌گیری خوشه‌ای و سیستماتیک تصادفی این مطالعه انجام گرفت. با تقسیم به نسبت حجم نمونه از دانشکده‌های پزشکی، پیراپزشکی، پرستاری و مامائی، بهداشت، مدیریت و اطلاع‌رسانی و توانبخشی با استفاده از روش استاندارد 24 ساعت یادآمد خوراک (24-hours dietary recall) گردآوری اطلاعات صورت گرفت. آنالیز اطلاعات با استفاده از نرم‌افزار تخصصی تغذیه DFP انجام و میزان دریافت ویتامین‌ها و املاح با مقادیر توصیه شده RDA مقایسه و کفایت یا کمبود مشخص گردید.
 یافته ها: نتایج نشان داد میزان دریافت ویتامین‌های E,A,C و اسیدفولیک و نیز پنتوتنیک اسید در مقایسه با مقادیر توصیه شده RDA ناکافی بوده و نیز میانگین مقدار دریافت بین دختران و پسران دانشجو اختلاف آماری معنی‌دار نشان داد. میانگین میزان دریافت املاح نیز در رژیم غذایی دانشجویان برخی کمبودها را نشان می‌دهد، بطوریکه میانگین دریافت کلسیم، آهن، منیزیم و نیز پتاسیم دریافتی رژیم غذایی روزانه در بین دانشجویان کمبود داشت. در کنار کمبود دریافت کلسیم، وضعیت نسبت کلسیم به فسفر 2/065/0 بود که سطح مطلوب این نسبت 1 می‌باشد و عدم تعادل این نسبت خود بر میزان جذب تأثیر دارد و کمبود دریافت کلسیم را تشدید می‌کند.
 نتیجه گیری: در مجموع این ارزیابی نشان داد که عدم کفایت ویتامین های A, C, E، اسید فولیک، اسید پنتوتنیک، املاح کلسیم، منیزیم، و آهن (تنها در دختران) در گروه مورد بررسی وجود دارد.
واژه‌های کلیدی: ریزمغذی‌ها، ویتامین‌ها، املاح، دانشجویان.
متن کامل [PDF 159 kb]   (2536 دریافت)    
موضوع مقاله: علوم تغذيه
دریافت: ۱۳۸۵/۶/۱۵
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najmabadi S, Nojomi M. Evaluation of micronutrient intakes (vitamins and minerals) in university students. MEDICAL SCIENCES. 2005; 15 (4) :191-196
URL: http://iau-tmuj.ir/article-1-19-fa.html

دکتر شهاندخت نجم‌آبادی ، دکتر مرضیه نجومی . بررسی وضعیت دریافت ریزمغذی‌ها (ویتامین‌ها و املاح) در رژیم غذایی دانشجویان . فصلنامه علوم پزشکی . 1384; 15 (4) :191-196

URL: http://iau-tmuj.ir/article-1-19-fa.html



دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران Medical Science Journal of Islamic Azad Univesity - Tehran Medical Branch
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742